JCVD

Jean-Claude Van Damme

Mexikansk inspiration

Fördelen med kolla en massa gamla filmer, eller nya med för den delen med JCVD är att man kan äta en massa gott. Jag älskar att ha goda saker att äta på när det är filmtajm! Nu har jag fått lite dille på ost i olika format. På min resa till Mexico senast blev jag inspirerad en del! De har många maträtter de använder ost i! Resor till Mexico blir det nog mer framöver. Jag tänkte dela med mig av ett eller två recept här, från Mexico och som då har massa god ost i sig. På bilden ser ni en maträtt man har ost i, det är quesadillas. 

Recept på quesadillas med kalkon

4 PORTIONER

  • 200 g rökt hackat kalkonkött
  • 160 g urkärnade, finhackade tomater
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl finhackad basilika
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 4 tortillabröd


Blanda ihop alla ingredienser till kalkonröran i en bunke. Smaka av med svartpeppar. Fördela sedan kalkonblandningen på tortillabröden. Placera blandningen på den övre delen av bröden, och vik nederdelen av brödet över fyllningen och tryck till. Stek eller grilla bröden, ca 2 - 3 minuter på varje sida.

Enchiladas med tre ostar

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk salt
  • 100 g fetaost
  • 100 g mozzarella
  • 8 st tortillabröd
  • 100 g cheddarost

Hacka lök, vitlök, chilipeppar och paprika och fräs det tillsammans med nötfärsen i lite olja på medelvärme. Tillsätt spiskummin, salt och lime.
Bryt mozzarellan i bitar, smula fetaosten och riv cheddarosten och blanda dem i en skål.
Fördela köttfärsblandningen på tortillasbröden och lägg på cirka 2/3 av osten. Rulla ihop bröden och lägg dem tätt tillammans i en välsmord, ugnsfast form. Strö över resten av osten.
Gratinera i ugnen i cirka 5-7 min eller tills osten fått färg. Skär upp i sneda bitar. Servera med grönsallad, salsa och gräddfil.

14 okt 2018